Викендов на терените низ Македонија

Овој викенд ќе биде без меѓународни натпревари за тимовите од Македонија и сите ќе мируваат, но затоа веќе следниот одново се враќаат на терен. Во овој викенд на сцена ќе бидат тимовите кои се натпеваруваат во домашниот шампионат низ Супер машката лига, Женската лига и во плеј-оф и плеј-аут од Првата машка лига.

Има многу интересни средби, а можете да видите уште денеска кои се тие и да испланирате каде утре и задутре ќе одите на ракомет.

ВИКЕНДОВ НА ТЕРЕНИТЕ НИЗ МАКЕДОНИЈА

САБОТА, 16 МАРТ

12:00ч

АЕРОДРОМ – КУМАНОВО (Прва машка лига, плеј-аут)

ТЕКСТИЛЕЦ – АСТРАИОН (Прва машка лига, плеј-аут)

13:00ч

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – ГРК ТИКВЕШ (Прва машка лига, плеј-оф)

14:00ч

БОРЕЦ – РАДОВИШ (Супер машка лига)

16:00ч

ДЕСПИНА – КУМАНОВО (Женска лига)

17:00ч

ЕУРОФАРМ РАБОТНИК – ВАРДАР ЈУНИОР (Супер машка лига)

ГЕВГЕЛИЈА – ПЕЛИСТЕР (Женска лига)

18:30ч

ПРОЛЕТ – ПРИЛЕП (Супер машка лига)

ПЕЛИСТЕР – ОХРИД (Супер машка лига)

НЕДЕЛА, 17 МАРТ

12:00ч

МЛАДОСТ 09 – РАБОТНИЧКИ (Прва машка лига, плеј-оф)

ПАРТИЗАН – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ (Прва машка лига, плеј-аут)

12:30ч

МЕТАЛУРГ – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ (Женска лига)

13:00ч

ВЕСНА АКУМУЛАТОРИ – РИНИА М (Прва машка лига, плеј-аут)

14:30ч

СТРУЖАНКА – ЦЕМС 2018 (Женска лига)

18:00ч

ВАРДАР – СПАРТАК (Женска лига)

БУТЕЛ СКОПЈЕ – СТРУГА (Супер машка лига)

МАКЕДОНИЈА ЃП – МЕТАЛУРГ 2 (Прва машка лига, плеј-оф)

19:00ч

ПРЕСПА – ВАРДАР НЕГОТИНО (Прва машка лига, плеј-оф)