Ристовски со 44 проценти одбрани го запре Пуенте Хенил

Репрезентативниот „чувар на мрежата“ на Македонија, Борко Ристовски имаше одлична вечер на гостувањето со Барселона кај тимот на Пуенте Хенил. Барселона победи со 38:19, а Ристовски имаше 44,1 процент успешност.

300x250

Ристовски успеа да запре 15 удари од вкупно 34 кон неговиот гол. Тој бранеше во текот на сите 60 минути така што имаше одлична вечер и придонесе за новите бодови на Барселона со кои само се оди кон нова титула во Асобал лигата.