Прва машка лига (Група 2) – Комплетен распоред за сезона 2019/2020

Од утре почнува новата сезона во Првата машка лига, па после одлагањето од минатиот викенд сега ракометарите се појавуваат на терен и стартуваат со битките за позициите кои водат во плеј-офот напролет.

Во Групата 2 се осум екипи бидејќи исто ктако и во првата и тука се откажа еден тим. Весна Акумулатори се повлече од натпреварувањето, па ќе бидат одиграни само 14 кола така што 12 ќе бидат играни во овој дел од сезоната, а две исто како и во Групата 1 напролет. Битката е иста за првите четири места кои значат место во плеј-оф.

Комплетниот распред за натпреварување можете да го погледнете во продолжение.

ПРВА МАШКА ЛИГА – ГРУПА 2

КАЛЕНДАР ЗА НАТПРЕВАРУВАЊЕ СЕЗОНА 2019/2020

1.КОЛО (21/22 СЕПТЕМВРИ)

ПАРТИЗАН – АЕРОДРОМ

ПРЕСПА 2015 – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ

ГРК БОРЕЦ – КЛ 7 ЛАЗАРОВИ

ГРК ТИКВЕШ 2014 – ЈЕХОНА

2.КОЛО (28/29 СЕПТЕМВРИ)

АЕРОДРОМ – ЈЕХОНА

КЛ 7 ЛАЗАРОВИ – ГРК ТИКВЕШ 2014

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – ГРК БОРЕЦ

ПАРТИЗАН – ПРЕСПА 2015

3.КОЛО (05/06 ОКТОМВРИ)

ПРЕСПА 2015 – АЕРОДРОМ

ГРК БОРЕЦ – ПАРТИЗАН

ГРК ТИКВЕШ 2014 – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ

ЈЕХОНА – КЛ 7 ЛАЗАРОВИ

4.КОЛО (12/13 ОКТОМВРИ)

АЕРОДРОМ – КЛ 7 ЛАЗАРОВИ

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – ЈЕХОНА

ПАРТИЗАН – ГРК ТИКВЕШ 2014

ПРЕСПА 2015 – ГРК БОРЕЦ

5.КОЛО (19/20 ОКТОМВРИ)

ГРК БОРЕЦ – АЕРОДРОМ

ГРК ТИКВЕШ 2014 – ПРЕСПА 2015

ЈЕХОНА – ПАРТИЗАН

КЛ 7 ЛАЗАРОВИ – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ

6.КОЛО (26/27 ОКТОМВРИ)

АЕРОДРОМ – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ

ПАРТИЗАН – КЛ 7 ЛАЗАРОВИ

ПРЕСПА 2015 – ЈЕХОНА

ГРК БОРЕЦ – ГРК ТИКВЕШ 2014

7.КОЛО (02/03 НОЕМВРИ)

ГРК ТИКВЕШ 2014 – АЕРОДРОМ

ЈЕХОНА – ГРК БОРЕЦ

КЛ 7 ЛАЗАРОВИ – ПРЕСПА 2015

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – ПАРТИЗАН

8.КОЛО (09/10 НОЕМВРИ)

АЕРОДРОМ – ПАРТИЗАН

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – ПРЕСПА 2015

КЛ 7 ЛАЗАРОВИ – ГРК БОРЕЦ

ЈЕХОНА – ГРК ТИКВЕШ 2014

9.КОЛО (16/17 НОЕМВРИ)

ЈЕХОНА – АЕРОДРОМ

ГРК ТИКВЕШ 2014 – КЛ 7 ЛАЗАРОВИ

ГРК БОРЕЦ – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ

ПРЕСПА 2015 – ПАРТИЗАН

10.КОЛО (23/24 НОЕМВРИ)

АЕРОДРОМ – ПРЕСПА 2015

ПАРТИЗАН – ГРК БОРЕЦ

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – ГРК ТИКВЕШ 2014

КЛ 7 ЛАЗАРОВИ – ЈЕХОНА

11.КОЛО (30 НОЕМВРИ/1 ДЕКЕМВРИ)

КЛ 7 ЛАЗАРОВИ – АЕРОДРОМ

ЈЕХОНА – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ

ГРК ТИКВЕШ 2014 – ПАРТИЗАН

ГРК БОРЕЦ – ПРЕСПА 2015

12.КОЛО (07/08 ДЕКЕМВРИ)

АЕРОДРОМ – ГРК БОРЕЦ

ПРЕСПА 2015 – ГРК ТИКВЕШ 2014

ПАРТИЗАН – ЈЕХОНА

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – КЛ 7 ЛАЗАРОВИ

13.КОЛО (НАПРОЛЕТ)

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – АЕРОДРОМ

КЛ 7 ЛАЗАРОВИ – ПАРТИЗАН

ЈЕХОНА – ПРЕСПА 2015

ГРК ТИКВЕШ 2014 – ГРК БОРЕЦ

14.КОЛО (НАПРОЛЕТ)

АЕРОДРОМ – ГРК ТИКВЕШ 2014

ГРК БОРЕЦ – ЈЕХОНА

ПРЕСПА 2015 – КЛ 7 ЛАЗАРОВИ

ПАРТИЗАН – МЛАДОСТ БОГДАНЦИ