Прва машка лига (Група 1) – Комплетен распоред за сезона 2019/2020

Од утре почнува новата сезона во Првата машка лига, па после одлагањето од минатиот викенд сега ракометарите се појавуваат на терен и стартуваат со битките за позициите кои водат во плеј-офот напролет.

Вкупно девет екипи во Првата група од Првата лига ќе се соочат со предизвикот откако Младост 09 го откажа своето учество во натпреварувањето. Од 18 кола дури 16 ќе бидат одиграни до средината на декември, а две ќе останат за напролет кога ќе се знаат и екипите кои одат во плеј-оф.

Комплетниот распред за натпреварување можете да го погледнете во продолжение.

ПРВА МАШКА ЛИГА – ГРУПА 1

КАЛЕНДАР ЗА НАТПРЕВАРУВАЊЕ СЕЗОНА 2019/2020

1.КОЛО (21/22 СЕПТЕМВРИ)

ТЕКСТИЛЕЦ –  РИНИА М

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – АЛУШОВСКИ

ПРИЛЕП – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

ВАРДАР НЕГОТИНО – МРК КУМАНОВО

АСТРАИОН е слободен

2.КОЛО( 25/26 СЕПТЕМВРИ)

АСТРАИОН – ВАРДАР НЕГОТИНО

АЛУШОВСКИ-  ПРИЛЕП

ТЕКСТИЛЕЦ – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

РИНИА М – МРК КУМАНОВО

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА е слободен

3.КОЛО (28/29 СЕПТЕМВРИ)

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – РИНИА М

ПРИЛЕП – ТЕКСТИЛЕЦ

ВАРДАР НЕГОТИНО – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

МРК КУМАНОВО – АСТРАИОН

АЛУШОВСКИ е слободен

4.КОЛО (05/06 ОКТОМВРИ)

РИНИА М – АСТРАИОН

АЛУШОВСКИ – ВАРДАР НЕГОТИНО

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – ПРИЛЕП

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – МРК КУМАНОВО

ТЕКСТИЛЕЦ е слободен

5.КОЛО (12/13 ОКТОМВРИ)

ПРИЛЕП – РИНИА М

ВАРДАР НЕГОТИНО – ТЕКСТИЛЕЦ

АСТРАИОН – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

МРК КУМАНОВО – АЛУШОВСКИ

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ е слободна

6.КОЛО (16/17 ОКТОМВРИ)

РИНИА М – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

АЛУШОВСКИ – АСТРАИОН

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – ВАРДАР НЕГОТИНО

ТЕКСТИЛЕЦ – МРК КУМАНОВО

ПРИЛЕП е слободен

7.КОЛО (19/20 ОКТОМВРИ)

ВАРДАР НЕГОТИНО – ПРИЛЕП

АСТРАИОН – ТЕКСТИЛЕЦ

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – АЛУШОВСКИ

МРК КУМАНОВО – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

РИНИА М е слободна

8.КОЛО (26/27 ОКТОМВРИ)

РИНИА М – АЛУШОВСКИ

ТЕКСТИЛЕЦ – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – АСТРАИОН

ПРИЛЕП – МРК КУМАНОВО

ВАРДАР НЕГОТИНО е слободен

9.КОЛО (02/03 НОЕМВРИ)

ВАРДАР НЕГОТИНО – РИНИА М

АСТРАИОН – ПРИЛЕП

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

АЛУШОВСКИ – ТЕКСТИЛЕЦ

МРК КУМАНОВО е слободно

10.КОЛО (09/10 НОЕМВРИ)

РИНИА М – ТЕКСТИЛЕЦ

АЛУШОВСКИ – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – ПРИЛЕП

МРК КУМАНОВО – ВАРДАР НЕГОТИНО

АСТРАИОН е слободен

11.КОЛО (13/14 НОЕМВРИ)

ВАРДАР НЕГОТИНО – АСТРАИОН

ПРИЛЕП – АЛУШОВСКИ

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – ТЕКСТИЛЕЦ

МРК КУМАНОВО – РИНИА М

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА е слободна

12.КОЛО (16/17 НОЕМВРИ)

РИНИА М – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

ТЕКСТИЛЕЦ – ПРИЛЕП

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – ВАРДАР НЕГОТИНО

АСТРАИОН – МРК КУМАНОВО

АЛУШОВСКИ Слободоен

13.КОЛО (23/24 НОЕМВРИ)

АСТРАИОН – РИНИА М

ВАРДАР НЕГОТИНО – АЛУШОВСКИ

ПРИЛЕП – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

МРК КУМАНОВО – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

ТЕКСТИЛЕЦ е слободен

14.КОЛО (30 НОЕМВРИ/1 ДЕКЕМВРИ)

РИНИА М – ПРИЛЕП

ТЕКСТИЛЕЦ – ВАРДАР НЕГОТИНО

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – АСТРАИОН

АЛУШОВСКИ – МРК КУМАНОВО

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ е слободна

15.КОЛО (07/08 ДЕКЕМВРИ)

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – РИНИА М

АСТРАИОН – АЛУШОВСКИ

ВАРДАР НЕГОТИНО – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

МРК КУМАНОВО – ТЕКСТИЛЕЦ

ПРИЛЕП е слободен

16.КОЛО (14/15 ДЕКЕМВРИ)

ПРИЛЕП – ВАРДАР НЕГОТИНО

ТЕКСТИЛЕЦ – АСТРАИОН

АЛУШОВСКИ-  ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – МРК КУМАНОВО

РИНИА М Слободоен

17.КОЛО (НАПРОЛЕТ)

АЛУШОВСКИ – РИНИА М

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – ТЕКСТИЛЕЦ

АСТРАИОН – МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

МРК КУМАНОВО – ПРИЛЕП

ВАРДАР НЕГОТИНО е слободен

18.КОЛО (НАПРОЛЕТ)

РИНИА М – ВАРДАР НЕГОТИНО

ПРИЛЕП – АСТРАИОН

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

ТЕКСТИЛЕЦ – АЛУШОВСКИ

МРК КУМАНОВО е слободно