Неделно дерби за почеток на приказната во Лигата на шампионите: Еурофарм Работник ги доби првите термини за евросезоната

Македонскиот вицепрвак ја започнува првата сезона во Лигата на шампионите, во недела на 15 септември на домашен тертен против Спортинг Лисабон. ЕХФ во соработка со своите медиумски партнери и клубовите ги одредија сите термините за првите десет кола во елитното натпреварување.  По Спортинг Лисабон, прво гостување на Еурофарм Работник ќе биде во Шведска против Савехоф, па потоа следува гостувањето во Шпанија пред да се врати во Битола.

01 Коло
Недела, 15.09.2019 17:00

Еурофарм Работник vs Спортинг СП
Спортска сала “Младост” (Битола, МКД)

02 Коло
Среда, 18.09.2019 17:00

Савехоф vs Еурофарм Работник
Партиле Арена (Партиле, ШВЕ)

03 Коло
Недела, 29.09.2019 12:10

Бидасоа Ирун vs Еурофарм Работник
Полидепортиво Арталеку (Ирун, ШПА)

04 Коло
Недела, 13.10.2019 17:00

Еурофарм Работник  vs Кокс
Спортска сала “Младост” (Битола, МКД)

05 Коло
Недела, 20.10.2019 17:00

Еурофарм Работник vs Татран Прешов
Спортска сала “Младост” (Битола, МКД)

06 Коло
Недела, 02.11.2019 18:00

Татран Прешов vs Еурофарм Работник
Татран Арена (Прешов, СВК)

07 Коло

Недела, 09.11.2019 18:30
Спортинг СП vs Еурофарм Работник
Павилјон Жоао Роча (Лисабон, ПОР)

08 Коло

Недела, 17.11.2019 17:00
Еурофарм Работник vs ИК Савехоф
Спортска сала “Младост” (Битола, МКД)

09 Коло
Среда, 20.11.2019 19:00

Кокс vs Еурофарм Работник
Кокс Арена (Рихимаки, ФИН)

10 Коло
Сабота, 30.11.2019 17:30

Еурофарм Работник vs Бидасоа Ирун
Спортска сала “Младост” (Битола, МКД)