МВП на 11 коло во Суперлигата: Гоце Ојлески (Е. Работник)

МВП на 11 коло во Суперлигата е левото крило на Еурофарм Работник, Гоце Ојлески, за кого гласаа најмногу од читателите на 24Ракомет. Левото крило на македонската репрезентација беше главен играч на дербито во Охрид и го одигра целиот меч за тимот на Темелковски. Постигна вкупно 10 голови, само 2 од пенал, а домашите играчи немаа решение за него.

Досегашни МВП:

10 коло: Славиша Димитријески (Охрид)
9 коло: Теимураз Орјоникидзе (Пелистер)
8 коло: Славиша Димитријески (Охрид)
7 коло: Бобан Блажески (Охрид)
6 коло: Филип Ролевски (Пролет)
5 коло: Михаил Аларов (Пролет)
4 коло: Благојче Трајкоски (Охрид)
3 коло: Александар Тренчевски (Прилеп)
2 коло: Гоце Ојлески (Е.Работник)
1 коло: Пеце Ѓорѓиоски (Прилеп)