Македонија денеска тренира во Арена во Загреб

Репрезентацијата на Македонија денеска ќе добие можност да одржи тренинг во салата каде што утре од 19:30 часот ќе го одигра првиот натпревар на Европското првенство.

Ракометарите коишто Раул Гонзалес ги поведе на првенството ќе имаат можност да се запознаат со условите во коишто ќе ги играат средбите од првиот круг. Ги има вкупно 19, но само 16 од нив ќе добијат шанса на првиот меч против Словенија.

Денеска ќе биде познато и кои ќе бидат тие играчи на кои Раул ќе им ја даде довербата во 1. коло на овој шампионат.

Инаку, според пропозициите на ова првенство ќе има можност да направи три измени во првата фаза, па затоа секој играч што е во Хрватска, но и оние што останаа како резерви во Скопје ќе имаат своја можност и може да очекуваат да добијат шанса за да играат.