Лејно, Песоа, Суслина…во ТОП 30 одбрани за 2016 година (ВИДЕО)

Голманката на Вардар, Амандин Лејно, како и нејзините клупски колшки, Ина Суслина и Маиса Песоа, се најдоа повеќепати во фокусот на вниманието на ЕХФ ТВ поради многуте успешни одбрани.

Лејно е една од ретките голманки што е застапена со повеќе успешни интервении, некои и„двојни одбрани” во ист напад на прегледот што го направи ЕХФ ТВ за сезоната во Лигата на шампионите, односно пролетниот дел од ланската и есенскиот дел од оваа сезона. Најдобрите 30 одбрани можте да ги видите ТУКА