И тоа се случи: Ракометар постигна кош на натпревар (ВИДЕО)

На натпреварот од германската Бундес-лига помеѓу екипите на Хутенберг и Вецлар се случи една невообичаена ситуација. Имено, при еден силен удар на ракометарот на Вецлар, топката се одби од пречката и заврши на кошот кој се наоѓа во горниот дел на салата.
Ракометните љубители на натпреварот со аплаузи го проследија овој интересен момент, а како изгледаше сето тоа погледнете во продолжение.