И ракометот има мајстори: Од прва погоди во кош на висина од над 25 метри (ВИДЕО)

Ракометарите секогаш се подготвени за атрактивни потези на теренот, но и за некои потези кои делуваат некогаш навистина чудно и тешко се остварливи.

Еден таков потег дојде и од Унгарија каде што ракометарот на Веспрем, Кентин Мае успеа да постигне кош и тоа на височина од веројатно над 25 метри. Дефинитивно атрактивен момент кој вреди да се погледне.

Некои играчи имаат проблеми да погодат од гол на гол, но за Мае не е проблем да погоди кош и на таква височина.