ЕП за младинки: Фаворитите се издвоија уште на стартот во Ѓер

Европското првенство за младинки кое денеска стартуваше уште во 1. коло ги покажа фаворитите,  најголемите победи беа забележани од страна на Русија, Франција, Шпанија, Унгарија и Норвешка. Овие пет селекции најавија кандидатура за титулата, но сигурно е дека ќе има уште некоја репрезентација која ќе има што да покаже.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДИНКИ

1.КОЛО

ГРУПА А

ФРАНЦИЈА – СЛОВАЧКА             28:21

РУСИЈА – СЛОВЕНИЈА  36:21

ГРУПА Б

ГЕРМАНИЈА – ХОЛАНДИЈА        30:31

ДАНСКА – ХРВАТСКА    24:18

ГРУПА Ц

УНГАРИЈА – ЦРНА ГОРА              27:18

ШПАНИЈА – АВСТРИЈА 33:22

ГРУПА Д

НОРВЕШКА – ШВЕДСКА              34:16

РОМАНИЈА – ПОРТУГАЛИЈА     28:26