ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Ракомет само во Тбилиси

За денеска се предвидени само неколку натпревари кои ќе бидат одиграни во Грузија. На средбите кои се играат во Тбилиси на ИХФ шампионатот на новите нации следува 3. коло каде што нема да има поголеми возбудувања во 3. Коло.

Јасно е дека Куба, Грузија и Бугарија се фаворити против своите ривали и се очекува да немаат поголеми проблеми за нови победи и тука сè би требало да мине под нивна контрола.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

10:00ч

КОЛУМБИЈА – КУБА (ИХФ-шампионат на новите нации)

12:00ч

ИНДИЈА – КИНА (ИХФ-шампионат на новите нации)

14:00ч

САД – МАЛТА (ИХФ-шампионат на новите нации)

16:00ч

ГРУЗИЈА – ИРСКА (ИХФ-шампионат на новите нации)

18:00ч

НИГЕРИЈА – БУГАРИЈА (ИХФ-шампионат на новите нации)