ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Младинките продолжуваат со битките на ЕП

На шампионатот во Ѓер денеска се играат средби од 2. коло, после вчерашното отворање денеска младинките ќе се обидат да дојдат до нови бодови.

Се играат средби во сите групи така што сите ќе бидат одново на терен, а средбите се играат во четири различни термини.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

14:30ч

ХРВАТСКА – ГЕРМАНИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

ПОРТУГАЛИЈА – НОРВЕШКА (ЕП за ракометарки до 19 години)

16:30ч

ХОЛАНДИЈА – ДАНСКА (ЕП за ракометарки до 19 години)

ШВЕДСКА – РОМАНИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

18:30ч

АВСТРИЈА – УНГАРИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

СЛОВЕНИЈА – ФРАНЦИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

20:30ч

ЦРНА ГОРА – ШПАНИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)

СЛОВАЧКА – РУСИЈА (ЕП за ракометарки до 19 години)