ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Македонците во Бундес на тешки гостувања

Дел од ракометарите од Македонија кои се дел од Бундес лигата денеска се наоѓаат на тешки гостувања. Тројца од нив играат на натпревари каде што ќе имаат навистина голем предизвик.

Филип Талески се враќа кај Рајн Некар и сега мотивиран  со Балинген доаѓа да покаже дека погрешиле кога му дозволиле да замине.

Магдебург на Кузмановски гостува кај Мелзунген, кој во минатото коло загуби од Балинген.

Томовски со Лудвигсхафен, пак, гостува кај Минден во обид да се одигра што е можно подобро.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

15:30ч

АКБУЗАТ – ТАГАРОГ (Русија 1)

17:00ч

РАМНИЦУ ВЛЧЕА – МАГУРА (Романија 1, жени)

СТАВРОПОЛ – ЗВЕНИГОРОД (Русија 1, жени)

18:00ч

РОСТОВ – ЛУЧ (Русија 1, жени)

19:00ч

КИЛ – ФЛЕНЗБУРГ (Германија Бундес лига 1)

МЕЛЗУНГЕН – МАГДЕБУРГ (Германија Бундес лига 1)

МИНДЕН – ЛУДВИГСХАФЕН (Германија Бундес лига 1)

РАЈН НЕКАР – БАЛИНГЕН (Германија Бундес лига 1)

19:30ч

РИНГСТЕД – СКИВ (Данска 2)

19:45ч

БЕРН – ТУН (Швајцарија 1)

20:00ч

АРХУС – АЛБОРГ (Данска 1)

20:15ч

КАДЕТЕН ШАФХАУЗЕН – ДИНАМО БУКУРЕШТ (Лига на шампиони)

20:45ч

ЕКС – ШАМБЕРИ (Франција 1)