ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Македонија на поправен против Косово

И за време на викендот во фокусот ќе бидат натпреварите од Светското младинско првенство во машката конкуренција, женското младинско ЕП, како и ЕХФ шампионатите во Бугарија и Литванија за младинки.

Нашата женска младинска селекција ќе разигрува со Косово за пласман од 5 до 8 на ЕХФ шампионатот во Литванија.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ:

09:00
Велика Британија – Босна и Херцеговина (ЕХФ шампионат младинки)

10:00
Словачка – Словенија (ЕП младинки)

11:30
Исланд – Финска (ЕХФ шампионат младинки)

12:00
Фарски Острови – Грузија (ЕХФ шампионат младинки)

12:30
Шведска – Португалија (ЕП младинки)

14:00
Израел – Грција (ЕХФ шампионат младинки)
Косово – Македонија (ЕХФ шампионат младинки)

15:00
Црна Гора – Австрија (ЕП младинки)

16:00
Чешка – Литванија (ЕХФ шампионат младинки)
Чиле – Аргентина (СП младинци)

16:30
Украина – Србија (ЕХФ шампионат младинки)

17:00
Австралија – Нигерија (СП младинци)

17:30
Германија – Хрватска (ЕП младинки)

18:00
Швајцарија-  Турција (ЕХФ шампионат младинки)
Исланд – Данска (СП младинци)

19:00
Полска – Бугарија (ЕХФ шампионат младинки)
Египет – Јужна Кореа (СП младинци)

20:00
Норвешка – Германија (СП младинци)

21:00
Шведска – Франција (СП младинци)