Грот ги победи вардарките во борбата за најдобра ѕвезда на Ф4 турнирот

Централниот бек на Европскиот шампион Ѓер-Нике Грот е прогласена за Топ 1 ѕвезда на годининешното издание на Ф4 турнирот во Будимпешта.
Грот во гласањето беше подобра во гласањето од двете вардарки- Амандин Лејно и Андреа Лекиќ и се најде на врвот.
Холанѓанката беше една од најдобрите на теренот во финалниот дуел и секако една од најзаслужните за втората едноподруго титула европски шампион на Ѓер.