Акцијата на мечот е за Филип Талески и последниот гол од првото полувреме (ВИДЕО)

Филип Талески постигна еден гол на средбата против Словенија, но тој погодок беше со огромна вредност бидејќи со него Македонија дојде до нерешени 11:11 на крајот од првото полувреме.

Талески со ова ја доби акцијата на натпреварот и секако овој гол ќе биде меѓу оние коишто ќе конкурираат за најубав гол и акција во првото полувреме.

Левиот бек на Македонија имаше одлична минутажа, па денешното искуство сигурно ќе му влее самодоверба и на средбите дуели ќе биде далеку подобар.